• Novoroční vystoupení školní družiny

          • Do fotoalba byla přidána nová galerie .

            Ve čtvrtek 12. 1. 2023 v 16 hodin se konal odložený Vánoční koncert dětí ze školní družiny. Děti s paní vychovatelkou si připravily pestrý program. Vesele zazpívaly písničky z pohádky O vánoční hvězdě, při kterých se doprovodily na Orffovy nástroje. Společně i po jednotlivých třídách přednesly básničky s vánoční a zimní tématikou. Děvčata dle ročníků zahrála skladby a písničky na zobcovou flétnu. Zazněly i společně zahrané skladby. Vánoční atmosféru navodil rozsvícený stromeček a dobrá nálada dětí , rodičů, prarodičů a pozvaných důchodců. Na závěr všem děti rozdaly nazdobené stromečky s přáním do nového roku. Paní ředitelka ukončila koncert s přáním všeho dobrého a rozdala dětem dárečky. Paní vychovatelka rozdala dětem sladkou odměnu. Děti měly velikou radost. Děkujeme za velkou účast rodičů, babiček a dědečků, kteří mile podpořili účinkující.

          • Hudební abeceda

          • Do fotoalba byla přidána nová galerie Hudební abeceda.

            Dne 11.11.2023 proběhl v Základní škole výchovný koncert „Hudební abeceda“. Mariia Mikhailova představila a hrála na flétny, Libor Janeček představil kytaru a zahrál na ni. Děti se dozvěděly, jak se na koncertech chovat, jaké skladby posloucháme a na které nástroje se hrálo v dávných dobách. Proběhla ukázka louten, píšťal a zobcových fléten. Poslechly si i starou legendu o vzniku flétny. Umělci zahráli ukázky skladeb pro sólovou kytaru i flétnu s doprovodem kytary. Zazpívali jsme si společně lidové písničky a písničky z pohádek. Dozvěděli jsme se, jaký je rozdíl mezi skladbou a písní, rozdíl mezi loutnou a kytarou, kdo je hudební skladatel a z čeho vznikne hudební skladba. Umělci byli překvapeni, že mají děti takové hudební znalosti. Pochválili je za to. Dětem i paní učitelkám se koncert moc líbil. Děkujeme za krásný, hudební zážitek.

          • Platba stravného 1.2.2023 - 30.6.2023 Dodatek k vnitřnímu řádu ŠJ

          • Dodatek k vnitřnímu řádu ŠJ ZŠ a MŠ Hrabětice

            pro rok 2022/2023

             

             

            Tímto dodatkem se mění obsah bodu č. 1. Dochází ke změně v uhrazení plateb za stravné, a to od

            1.2.2023 do 30.6.2023 a v MŠ je tato doba prodloužena do 21.7.2023. V ZŠ budou uhrazeny obědy a v MŠ celodenní strava. Cenu stravného bude za rodiče hradit po celou určenou dobu Obecní úřad Hrabětice. Tahle změna úhrady je platná pouze na tuto danou dobu.